Brood

Brandnetel krijgt dagelijks vers gebakken brood en banket geleverd door biologische bakker Verbeek uit Brummen. Het assortiment omvat meer dan honderd soorten brood. U heeft keuze uit gist- of desembrood en uit Nederlands, Vlaams en Duits brood. Ook kunt u bij ons terecht voor speltbrood en diverse luxe broden zoals kaneelbrood en noten-rozijnenbrood. Wij bieden een ruime sortering gebak; met of zonder suiker, met of zonder zuivel.

Wat is desembrood? Natuurdesem is het resultaat van een spontane fermentatie van meel en water. Deze desem is een levend product dat als rijsmiddel aan het deeg wordt toegevoegd, waarna het brood zijn tijd krijgt om langzaam te rijzen. Desembrood is daarom gemakkelijker verteerbaar (omdat het al voorverteerd is) en langer houdbaar dan gistbrood.

De melen van onze broden worden traag gemalen op een molensteen, waardoor verhitting voorkomen wordt en de voedingswaarde van de melen niet verloren gaat. De meeste broden worden daarna op steen gebakken. Door deze manier van werken verkrijgt men een brood zoals brood bedoeld is.

Afbeelding invoegen

Bestellen

Gezien het uitgebreide assortiment is het voor ons niet mogelijk om elke broodsoort ruimschoots op voorraad te hebben. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om brood (en banket) te bestellen. Wilt u zeker van uw zaak zijn dan kan dat tot uiterlijk twee werkdagen tevoren om 12.00 uur. Het is natuurlijk altijd mogelijk om ons de dag zelf te bellen om brood apart te laten leggen. 
Ook is het mogelijk om een bestelling ‘vast’ te zetten. Laat ons dan de vaste besteldag en het door u gewenste brood weten. Al het brood en banket dat wij kunnen bestellen vindt u op de website van bakkerij Verbeek.